Estudi PASOS 2022

La Gasol Foundation és una fundació creada al 2013 pels germans Marc i Pau Gasol, que treballa per a reduir les xifres d’obesitat infantil a través de la promoció de l’esport i l’activitat física, una alimentació saludable, les hores i la qualitat del son i el benestar emocional de nens i nenes, joves i les seves famílies.

PASOS és un estudi pioner l’objectiu del qual és avaluar els estils de vida i la salut de les nenes, nens i adolescents espanyols de 8 a 16 anys i les seves famílies. Aquesta iniciativa sorgeix del compromís de la Gasol Foundation amb la salut infantil i de la necessitat de disposar de dades objectives del nivell d’activitat física dels/es menors d’aquesta franja d’edat; així com tenir evidència científica de l’associació entre l’estat ponderal, els estils de vida i determinants socials i de l’entorn.

Els resultats del darrer Estudi PASOS 2022, són realment preocupants, us deixam algunes conclusions destacades.

  • Excés de pes: difícil situació de la salut dels nens/es i adolescents: el 33,4 % presenta sobrepès o obesitat.
  • Ús de pantalles: 6 de cada 10 menors superen les hores recomanades d’ús de pantalles entre setmana, mentre que 8 de cada 10 supera la recomanació el cap de setmana.
  • Activitat física: es redueix en 23 minuts al dia la mitjana de temps dedicada a l’activitat física moderada o vigorosa.
  • Hores de son: pràcticament la meitat de la població infantil i adolescent espanyola no compleix la recomanació d’hores de son.
  • Qualitat de vida: en només 3 anys el percentatge de població infantil i adolescent que declara sentir-se trista, preocupada o infeliç s’ha incrementat del 19,5 % al 32,2%.
  • Alimentació: cada vegada menys nens i nenes arriben a un nivell òptim d’adherència a la dieta mediterrània i creix el percentatge dels/de les que presenten un nivell baix.

El propi Pau Gasol ha lamentat que els resultats de l’estudi al 2019 ja eren realment preocupants, i que Espanya ocupa les pitjors posicions d’Europa en sobrepès i obesitat.

T’animam a descarregar el darrer informe PASOS 2022 aquí i a seguir-te informant sobre aquest tema reptador

#zeroobesitatinfantil

També et pot agradar